Online | Beleef het in Beeld!

Ben je nieuwsgierig naar de creatieve wereld binnen ‘Acceptance and Commitment Therapy’ en wil je dit vooral zelf gaan beleven, dan is deze online training ‘Beleef het in Beeld’ echt iets voor jou!
Heb je een ACT basisopleiding afgerond? Ja? geweldig!
Nee, (nog niet)? Geen probleem! Je kan dan alsnog deelnemen wanneer je het (e-)boekje ‘Uit Liefde voor jezelf’ van Gijs Jansen aanschaft en deze leest voordat je de training start, zodat je het e.e.a. goed kan blijven volgen.

ACT’ IN HET KORT:

  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven Hayes en is erkend als evidence based therapy.
  • Het is een derde generatie gedragstherapie;
  • ACT bestaat uit zes verschillende vaardigheden (acceptatie, defusie, mindfulness, het zelf, waarden en toegewijd handelen);
  • Iedere vaardigheid heeft als doel: psychologische flexibiliteit;
  • Er wordt veel gebruik gemaakt van metaforen;
  • ACT leert jouw moeilijke gedachten en gevoelens op afstand te observeren;
  • Tijdens het vergroten van je persoonlijke flexibiliteit ga je op weg naar waarden die voor jou belangrijk zijn.
  • ACT = doen en ervaren, hier & nu en met humor.

INHOUD VAN DE TRAINING
Deze ACT training is opgebouwd uit drie dagdelen omdat deelnemers een creatieve sprong in het diepe maken. Concentratie blijft door deze dagverdeling hoog en de beleving optimaal!

De training richt zich op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van hulpverleners die zich willen bekwamen in het beeldend werken met ACT gericht op de doelgroep (jong) volwassenen. Er wordt tijdens de training creatief stilgestaan bij de verschillende zuilen van het hexaflex en deelnemers zullen op beeldende wijze kennis maken met de theorie van ACT met als doel (nog) meer flexibiliteit te creëren binnen het eigen werkveld en met zichzelf. De deelnemer wordt aangemoedigd om in de beleving van ACT te stappen door het toepassen van beeldende werkvormen en het gebruik van divers materiaal zoals verf, klei en krijt. Omdat we met deze training de verdieping instappen en persoonlijke ervaringen tussen deelnemers zullen worden uitgewisseld, is er gekozen voor kleine groepjes van max. 8 deelnemers. Er wordt ruimte vrijgemaakt voor het vastleggen van eigen reflecties en er wordt een vertaalslag gemaakt naar de eigen praktijk.

RECENSIES – NIEUWSGIERIG?
Klik op de volgende link

WAT IS HET DOEL VAN DE TRAINING?
1. VERGROTEN VAN BEHANDELMOGELIJKHEDEN
De training biedt je nieuwe behandelmogelijkheden aan voor de doelgroep: (jong) volwassenen d.m.v. het gebruik van beeldend materiaal en het uitvoeren van non-verbale werkvormen.
2. VERBINDING MET JEZELF & DE ANDER
De non-verbale werkvormen nodigen je uit tot self-disclosure, waarbij je meer in verbinding komt met jezelf en beter aansluiting kan vinden met je cliënt.
3. NIEUW PERSPECTIEF
Beeldende interventies zorgen voor verandering van context, waarbij moeilijke gedachten en gevoelens op een andere manier zichtbaar worden en dus anders beleefd. Tijdens het anders beleven krijg je (nieuwe) inzichten in vaardigheden en verandermogelijkheden. Het biedt jou de mogelijkheid om een (meer) flexibele relatie met jezelf op te gaan bouwen.

Gun jij jezelf een online training waarbij je een creatieve sprong in het diepe wil gaan maken? Meld je dan aan of mocht je nog ergens vragen over hebben, stuur dan een bericht naar: contact@actinbeeld.com

DATA | PLANNING: NAJAAR 2021

Zaterdagochtend:
28 AUG, 04 & 11 SEPTEMBER 2021 – Locatie: online ZOOM!
Van 09:00 – 13:00 uur | rekening houden met 15 min. uitloop.

Zaterdagochtend:
18 & 25 SEPT + 2 OKTOBER 2021 – Locatie: online ZOOM!
Van 09:00 – 13:00 uur | rekening houden met 15 min. uitloop.

Dinsdagmiddag:
26 OKTOBER & 02 + 09 NOVEMBER 2021 – Locatie: online ZOOM!
Van 13:00 – 17:00 uur | rekening houden met 15 min. uitloop.

Woensdagochtend:
01 + 08 + 15 DECEMBER 2021 – Locatie: online ZOOM!
Van 09:00 – 13:00 uur | rekening houden met 15 min. uitloop.

STUDIEBELASTING:
De studiebelasting bedraagt 12 uur contacttijd verdeeld over 3 dagdelen (exclusief thuiswerk).
Totaal thuiswerk: 2 a 4 uur per week / max. 12 uur.

PRIJS:
De kosten voor deelname aan deze online training bedragen € 275,- (excl. benodigde materiaal).
Het bedrag is excl. 21 % BTW & inclusief:
– Toegang tot de training;
– Je ontvangt digitaal een selectie van de training ingezette beeldende werkvormen gericht op het ACT gedachtegoed;
– De deelnemer ontvangt een bewijs van deelname aan het eind van de training.

CERTIFICERING / ACCREDITATIE:
NFG: 10 PE- punten
SRVB: 10 punten
(e- learnings worden bij register vaktherapie niet vooraf geaccrediteerd. Een vaktherapeut kan er voor kiezen om een e- learning te volgen en kan deze pas achteraf zelf opvoeren onder niet vooraf geaccrediteerde scholing. Na afloop voer je de training op in het dossier met certificaat en informatie over het programma (inhoud en info aantal uur). Het certificaat en de informatie over het programma zal na de e- training door ACTinBeeld digitaal worden toegestuurd)

AANMELDEN?
Stuur voor deelname een bericht naar: contact@actinbeeld.com