Recensies

Deze training heeft mij veel gebracht, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Ik had nog niet veel ervaring met het beeldend werk en ik heb mij verbaasd wat voor een impact deze handelingen / werkstukken kunnen hebben. Ik ben er zo enthousiast van geworden dat ik mij ga oriënteren voor nog een training of misschien zelfs wel een gehele opleiding voor beeldend therapeut. Een echte aanrader dus en meteen in te zetten in de praktijk, ook voor kinderen en jongeren. Een hele welkome afwisseling voor al het verbale en positieve. 

Lesley – Toegepast psycholoog, kindercounselor (online training)

De cursus is zeer leerzaam en inzicht gevend, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Het beeldende aspect is een waardevolle toevoeging op de ACT methodiek. Sissel maakt een mooie vertaalslag vanuit ACT naar de beeldende werkvormen, welke naadloos aansluiten. Daarnaast biedt ze op prettige wijze uitleg en ondersteuning tijdens de cursus. Ik zou hem iedereen aanraden, ongeacht of je een beeldende achtergrond hebt of niet.

Wytske – Vaktherapeut beeldend (online training)

Ik heb vorig jaar de basisopleiding ACT gedaan. Leuke opleiding, maar ik deed er weinig mee. Ik miste concrete handvatten, het oefenen met de methode en mijn behoefte om er een eigen kleur aan te geven. Dat is in deze training helemaal goed gekomen. Heerlijk om zelf aan de slag te gaan met beeldend werk en gelijk te voelen hoe dit voor de klant is. Met daarbij het enthousiasme & ervaring van Sissel kan ik deze training iedereen aanraden.

Ellen – Coach (online training)

Via zoom sessies geven, is niet altijd een evidentie, toch slaagde Sissel erin om op een snelle en vlotte manier iedereen warm te verwelkomen en op het gemak te stellen. Haar lach alleen al, werkte aanstekelijk. Het was mooi om te zien hoe iedereen zonder elkaar te kennen heel persoonlijke verhalen deelde. Sissel luisterde zeer aandachtig en pikte in op wat iedereen te vertellen had. Er ontstond ook een samenwerking met iedereen, wat fijn was. Ze gaf voldoende tijd om de opdrachten te maken. De ACT therapie gaf mij een nieuwe kijk op het beeldend werken. Het was verruimend en leerrijk om creatief aan de slag te gaan en een stukje van mezelf terug te ontdekken. Het confronteerde me met mijn eigen noden en met wie ik was. De ACT sessies leren je terug dichter bij jezelf te komen en kunnen je verder doen groeien in dat wat jij wilt bereiken. De ACT sessies zijn voor mij zeker een meerwaarde om ook verder te gebruiken in de therapiesessies als beeldend therapeut. Ik ben dankbaar dat ik Sissel en ACTinBeeld heb mogen leren kennen.

Annemie – Beeldend therapeut (online training)

Wow, wat een cadeautje is de online ‘Beleef het in beeld’ training van Sissel. Ontzettend waardevol om vanuit je gevoel aan de slag te gaan met je handen, om zo terug te komen bij jezelf. Een leerzame les die ik mijn cliënten heel graag op deze creatieve wijze meegeef. Sissel weet het ACT gedachtengoed op een inspirerende en creatieve manier in de diverse opdrachten te verweven en zorgt voor een prettige, veilige en vertrouwde sfeer. Ik kijk zeker uit naar een vervolg van ACT in beeld!

Geesje – Orthopedagoog | Behandelaar (online training)

Vandaag heb ik de 3-daagse online ACT-training: ‘Beleef het in Beeld!’ afgerond. Ik was al een beetje bekend met ACT en heb nu de kracht van beeldend werken met ACT ervaren. Dit ga ik zeker toepassen in mijn werk. En het smaakt naar meer!

Arousse – Verlies & Rouwtherapeut | Stress & Burn-out coach (online training)

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat voel je. Veel geleerd in deze compacte training en ook direct kunnen toepassen binnen mijn praktijk. Aanrader!

Nicole – Counselor & Jongerencoach (online training)

Een fijne training, waarin ook ik, als niet- creatief met de handen werkend persoon, enthousiast werd van de leuke beeldende opdrachten. ACT vanaf de kant van de cliënt op deze manier mee beleven is een manier die ik iedereen aanraad!

Katja – Integratie counselor (online training)

Daar waar hardnekkige gedachten je leven blijven sturen kan je door ACT de ‘chauffeur’ zelf een update geven.”Ervaren doe je het al, maar als je dan ook gebruik maakt van de beeld-taal en materialen kan dit ervaren een extra dimensie krijgen. Sissel verzorgd deze bijzondere ervaringen met behulp van verf, potlood, klei en krijt etc. geweldig, waarbij zelfs de (vaak ongemakkelijke) online situatie lijkt te verdwijnen en onderdeel wordt van de training.

Saskia – Vaktherapeut beeldend (online training)

Bij de online training ‘Beleef het in beeld’ kon ik in de huid kruipen van de cliënt. Hierdoor kon ik zelf ervaren hoe het is om op een ACT- manier om te gaan met gedachten, overtuigingen en gevoelens en wat dat teweeg brengt. Naast dat het mij als therapeut nieuwe werkwijzen, ervaringen (zelf doorvoelen) en praktische werkvormen heeft opgeleverd, was het voor mij persoonlijk een helend proces. De beeldende werkvormen hebben ruimte opgeleverd in mezelf, waardoor er binnen mijn vakgebied ook meer ruimte is ontstaan (grenzen zijn verlegd). De werkvormen zijn heel direct toepasbaar in de praktijk en daar maak ik al dankbaar gebruik van. Sissel schept een veilige (online-)omgeving om te ervaren, heeft aandacht voor de persoonlijke deelnemers en geeft heldere theoretische kaders. Voor beeldend therapeuten of andere behandelaren/coaches die beeldende werkvormen inzetten, is dit echt een aanrader! 

Nelette – Geregistreerd beeldend therapeut – (online training)

Na het volgen van de ACT basisopleiding en de ACT4kids opleiding wilde ik graag de Beleef het in Beeld training doen omdat ik graag vaker creatief bezig wilde zijn met mijn cliënten. Dankzij de training van Sissel weet ik nu beter hoe ik beeldend materiaal kan inzetten binnen mijn ACT behandelingen. Ik heb nu kennis van diverse werkvormen die ik kan inzetten en dit komt de behandelingen ten goede. Door beeldend te werken gaat dat wat ik bespreek met cliënten meer leven. De training vond ik erg praktisch en interessant. De begeleiding van Sissel heb ik als erg prettig ervaren. Ze beschikt over veel kennis en ervaring. Ik werk voornamelijk met kinderen en jongeren, maar veel van de besproken werkvormen kan ik ook bij hen inzetten (met een aanpassing hier en daar).

Susan – Orthopedagoog – (online training)

Ik heb de cursus ‘Beleef het in Beeld’ ervaren als een leuke en inspirerende cursus! De opdrachten zijn na zelf ervaren meteen toe te passen in de beroepspraktijk.

Eefje | Vaktherapeut & Ambulant begeleider – (online training)

Ik heb onlangs de scholing bij Sissel Langeveld gevolgd: Online ACT-training; Beleef het in Beeld. Acceptance and Commitment Therapy & beeldend werken.
Het was een zeer interessante scholing, wij werden heel actief wat betreft emotie, omgaan met emotie en dit verbeelden in beeld, ondanks dat de lessen online plaatsvonden. We maakten gebruik van verschillende materialen en werkvormen. Sissel is een heel betrokken docent en zij wist de verbinding tussen de cursisten en zichzelf goed tot stand te brengen. Deze scholing is een aanrader, als vervolg op de ACT- basisopleiding. Ik kan diverse werkvormen zeker goed inzetten binnen mijn eigen praktijk.


Ulla | Verlies- en Rouwtherapeut (Kind- en Jongere) – (online training)

‘Ik liet me verrassen … en heb gekregen waar ik behoefte aan heb, qua persoon én werk. Mensen zien en horen, samen delen en beleven. Petje af voor jou, heel mooie invulling van de ochtenden… en zo bijzonder dat dit online kan ontstaan. Zo dicht bij iedereen. Heel hartelijk dank voor jouw empathische, professionele begeleiding van ons allemaal. Mooi, allemaal zo verschillend en we passen!

Trix | Psychosociaal jeugdtherapeut – (online training)

‘Ik heb door de cursus kunnen ervaren welke (meer)waarde creatieve werkvormen hebben in een therapeutisch proces en hoe je dit vanuit ACT kan inzetten. Hier was ik naar op zoek en wil ik zeker meer mee doen. Sissel, bedankt voor je inspiratie, kundige en prettige begeleiding!’ 

Inge | Orthopedagoog Generalist – (online training)

‘Ik ben heel dankbaar voor de mooie ervaring met ACT. Ik heb hernieuwde creativiteit en speelsheid gekregen en ik was heel blij verrast dat beeldend en online werken onder Sissel haar zorgvuldig handelen heel goed samengaan’.

Shanna | Vaktherapeut – (online training)

‘De online training ‘Beleef het in Beeld’ biedt precies dat wat het beloofd: een creatieve sprong in het diepe. Sissel weet wat ze doet, ze heeft een open en nieuwsgierige houding waardoor de training en de andere deelnemers -zelfs online- vertrouwd aanvoelen. De training bood mij een herwaardering voor het prachtige vak wat we hebben. Het gaf me nieuwe inzichten hoe thematiek met een ACT-benadering te kunnen bekijken en behandelen zowel voor mijn cliënten als mijn ontwikkeling tot professioneel vaktherapeute’.

Marlon | Vaktherapeut beeldend – (online training)

‘Ik vond het een inspirerende, leuke en bijzondere training. Sissel zorgde voor een open en veilige sfeer in de groep. Ondanks de diepte die we allen, door de ervaringsgerichte oefeningen, in gingen, wist ze het licht en nuchter te houden, zonder te bagatelliseren. Ik heb een aantal oefeningen direct met succes met mijn cliënten kunnen delen en blijf dit ook met plezier doen.’

Doesjka | Psycholoog – (fysieke training)

‘Een mooie inspirerende training waar je in korte tijd veel leert op een prettige manier!’

Karin | Vaktherapeut beeldend – (fysieke training)

‘Ik vond de training ‘Beleef het in Beeld’ heel waardevol. Aan de hand van de creatieve oefeningen ben ik dichter bij mijn gevoelens gekomen en heb mezelf beter leren kennen. Deze cursus heeft mij ook geleerd om meer het leven in te stappen op een speelse en luchtige manier en op weg te gaan naar mijn dromen. In twee dagen cursus leer je ontzettend veel en krijg je snel een hecht groepsgevoel. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor!’

Beatrice | Psycholoog – (fysieke training)

De cursus ‘Beleef het in beeld’ heeft mij geholpen om op een meer creatieve manier te kijken naar wat ik aanbied bij kinderen en jongeren. Dit vind ik juist bij deze doelgroep echt een meerwaarde, omdat het voor hen vaak makkelijker is om zich te uiten via beeld en creativiteit. Het maakt de sessies speelser en intenser. Ook al is de cursus niet specifiek gericht op deze doelgroep, de opdrachten zijn over het algemeen goed te vertalen naar een versie voor kinderen. Bovendien heeft het mij geholpen om zelf op een meer creatieve manier opdrachten te bedenken of te integreren in de behandeling. Ik vind het een aanrader!

Hetty | Orthopedagoog OG i.o. – (fysieke training)

‘De cursus die ik bij Sissel heb gevolgd heb ik veel aan gehad. Het was heel waardevol om op een meer creatieve manier de opdrachten uit te voeren. De beeldende manier helpt om ontastbare, abstracte gevoelens en gedachten concreet te maken. Door je ‘Harry’, ongemakken, gevoelens en overtuigingen te tekenen, kleien, knutselen, fotograferen enz. is het makkelijker om uit je hoofd te komen en de stap naar defusie te maken. Ik heb persoonlijk veel aan de opdrachten gehad. Maar haalde hier ook veel inspiratie uit om deze creatieve en concrete manier van werken toe te passen en zelf andere opdrachten te bedenken.’

Tamara | Trainer & Ontwikkelaar – (fysieke training)

Mooie leerzame training die me heeft geholpen een vertaalslag te maken naar meer beeldend werken in mijn praktijk’. 

Jeroen | Psychosociaal therapeut – (online training)

Het was fijn om het één en ander te leren en ervaren over ACT en beeldend werken. Ondanks de beperking van het Zoomen ontstond er een sfeer waar we konden delen en geraakt konden worden. Mooi. Inspirerend ook. Meteen kon ik de ervaringen en werkvormen toepassen in de begeleiding van mijn cliënten. Dus: dank je wel!

Marike | Sociotherapeut | GGZ- agoog – (online training)

‘Ik vond het een leerzame cursus, heel praktisch waarmee je met lichtvoetigheid en humor enorm de diepte in (kan) gaat. Ik heb een aantal aspecten gelijk in mijn werk als haptotherapeut toegepast’

Getrud | Haptotherapeut – (online training)

De drie middagen ACT in Beeld met SIssel waren zeer inspirerend zowel voor mijn eigen persoonlijk ontwikkeling als inspiratie voor mijn therapeutschap.  Prima om dit on line te doen. Lekker in de eigen sfeer en toch verbonden met de ander. Een meerwaarde om elkaars voorbeelden, ideeën en feedback te horen. Dit bracht voor mij verbinding en verdieping. Smaakt naar meer!

Lisette | Systeemtherapeutisch werker & Speltherapeut – (online training)