Recensies

Bij de online training ‘Beleef het in beeld’ kon ik in de huid kruipen van de cliënt. Hierdoor kon ik zelf ervaren hoe het is om op een ACT- manier om te gaan met gedachten, overtuigingen en gevoelens en wat dat teweeg brengt. Naast dat het mij als therapeut nieuwe werkwijzen, ervaringen (zelf doorvoelen) en praktische werkvormen heeft opgeleverd, was het voor mij persoonlijk een helend proces. De beeldende werkvormen hebben ruimte opgeleverd in mezelf, waardoor er binnen mijn vakgebied ook meer ruimte is ontstaan (grenzen zijn verlegd). De werkvormen zijn heel direct toepasbaar in de praktijk en daar maak ik al dankbaar gebruik van. Sissel schept een veilige (online-)omgeving om te ervaren, heeft aandacht voor de persoonlijke deelnemers en geeft heldere theoretische kaders. Voor beeldend therapeuten of andere behandelaren/coaches die beeldende werkvormen inzetten, is dit echt een aanrader! 

Nelette – Geregistreerd beeldend therapeut

Na het volgen van de ACT basisopleiding en de ACT4kids opleiding wilde ik graag de Beleef het in Beeld training doen omdat ik graag vaker creatief bezig wilde zijn met mijn cliënten. Dankzij de training van Sissel weet ik nu beter hoe ik beeldend materiaal kan inzetten binnen mijn ACT behandelingen. Ik heb nu kennis van diverse werkvormen die ik kan inzetten en dit komt de behandelingen ten goede. Door beeldend te werken gaat dat wat ik bespreek met cliënten meer leven. De training vond ik erg praktisch en interessant. De begeleiding van Sissel heb ik als erg prettig ervaren. Ze beschikt over veel kennis en ervaring. Ik werk voornamelijk met kinderen en jongeren, maar veel van de besproken werkvormen kan ik ook bij hen inzetten (met een aanpassing hier en daar).

Susan – Orthopedagoog

Ik heb de cursus ‘Beleef het in Beeld’ ervaren als een leuke en inspirerende cursus! De opdrachten zijn na zelf ervaren meteen toe te passen in de beroepspraktijk.

Eefje | Vaktherapeut & Ambulant begeleider

Ik heb onlangs de scholing bij Sissel Langeveld gevolgd: Online ACT-training; Beleef het in Beeld. Acceptance and Commitment Therapy & beeldend werken.
Het was een zeer interessante scholing, wij werden heel actief wat betreft emotie, omgaan met emotie en dit verbeelden in beeld, ondanks dat de lessen online plaatsvonden. We maakten gebruik van verschillende materialen en werkvormen. Sissel is een heel betrokken docent en zij wist de verbinding tussen de cursisten en zichzelf goed tot stand te brengen. Deze scholing is een aanrader, als vervolg op de ACT-basisopleiding. Ik kan diverse werkvormen zeker goed inzetten binnen mijn eigen praktijk.


Ulla | Verlies- en Rouwtherapeut (Kind- en Jongere)

‘Ik liet me verrassen … en heb gekregen waar ik behoefte aan heb, qua persoon én werk. Mensen zien en horen, samen delen en beleven. Petje af voor jou, heel mooie invulling van de ochtenden… en zo bijzonder dat dit online kan ontstaan. Zo dicht bij iedereen. Heel hartelijk dank voor jouw empathische, professionele begeleiding van ons allemaal. Mooi, allemaal zo verschillend en we passen!

Trix | Psychosociaal jeugdtherapeut

‘Ik heb door de cursus kunnen ervaren welke (meer)waarde creatieve werkvormen hebben in een therapeutisch proces en hoe je dit vanuit ACT kan inzetten. Hier was ik naar op zoek en wil ik zeker meer mee doen. Sissel, bedankt voor je inspiratie, kundige en prettige begeleiding!’ 

Inge | Orthopedagoog Generalist

‘Ik ben heel dankbaar voor de mooie ervaring met ACT. Ik heb hernieuwde creativiteit en speelsheid gekregen en ik was heel blij verrast dat beeldend en online werken onder Sissel haar zorgvuldig handelen heel goed samengaan’.

Shanna | Vaktherapeut

‘De online training ‘Beleef het in Beeld’ biedt precies dat wat het beloofd: een creatieve sprong in het diepe. Sissel weet wat ze doet, ze heeft een open en nieuwsgierige houding waardoor de training en de andere deelnemers -zelfs online- vertrouwd aanvoelen. De training bood mij een herwaardering voor het prachtige vak wat we hebben. Het gaf me nieuwe inzichten hoe thematiek met een ACT-benadering te kunnen bekijken en behandelen zowel voor mijn cliënten als mijn ontwikkeling tot professioneel vaktherapeute’.

Marlon | Vaktherapeut beeldend

‘Ik vond het een inspirerende, leuke en bijzondere training. Sissel zorgde voor een open en veilige sfeer in de groep. Ondanks de diepte die we allen, door de ervaringsgerichte oefeningen, in gingen, wist ze het licht en nuchter te houden, zonder te bagatelliseren. Ik heb een aantal oefeningen direct met succes met mijn cliënten kunnen delen en blijf dit ook met plezier doen.’

Doesjka | Psycholoog

‘Een mooie inspirerende training waar je in korte tijd veel leert op een prettige manier!’

Karin | Vaktherapeut beeldend

‘Ik vond de training ‘Beleef het in Beeld’ heel waardevol. Aan de hand van de creatieve oefeningen ben ik dichter bij mijn gevoelens gekomen en heb mezelf beter leren kennen. Deze cursus heeft mij ook geleerd om meer het leven in te stappen op een speelse en luchtige manier en op weg te gaan naar mijn dromen. In twee dagen cursus leer je ontzettend veel en krijg je snel een hecht groepsgevoel. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor!’

Beatrice | Psycholoog

De cursus ‘Beleef het in beeld’ heeft mij geholpen om op een meer creatieve manier te kijken naar wat ik aanbied bij kinderen en jongeren. Dit vind ik juist bij deze doelgroep echt een meerwaarde, omdat het voor hen vaak makkelijker is om zich te uiten via beeld en creativiteit. Het maakt de sessies speelser en intenser. Ook al is de cursus niet specifiek gericht op deze doelgroep, de opdrachten zijn over het algemeen goed te vertalen naar een versie voor kinderen. Bovendien heeft het mij geholpen om zelf op een meer creatieve manier opdrachten te bedenken of te integreren in de behandeling. Ik vind het een aanrader!

Hetty | Orthopedagoog OG i.o.

‘De cursus die ik bij Sissel heb gevolgd heb ik veel aan gehad. Het was heel waardevol om op een meer creatieve manier de opdrachten uit te voeren. De beeldende manier helpt om ontastbare, abstracte gevoelens en gedachten concreet te maken. Door je ‘Harry’, ongemakken, gevoelens en overtuigingen te tekenen, kleien, knutselen, fotograferen enz. is het makkelijker om uit je hoofd te komen en de stap naar defusie te maken. Ik heb persoonlijk veel aan de opdrachten gehad. Maar haalde hier ook veel inspiratie uit om deze creatieve en concrete manier van werken toe te passen en zelf andere opdrachten te bedenken.’

Tamara | Trainer & Ontwikkelaar

Mooie leerzame training die me heeft geholpen een vertaalslag te maken naar meer beeldend werken in mijn praktijk’. 

Jeroen | Psychosociaal therapeut

Het was fijn om het één en ander te leren en ervaren over ACT en beeldend werken. Ondanks de beperking van het Zoomen ontstond er een sfeer waar we konden delen en geraakt konden worden. Mooi. Inspirerend ook. Meteen kon ik de ervaringen en werkvormen toepassen in de begeleiding van mijn cliënten. Dus: dank je wel!

Marike | Sociotherapeut | GGZ- agoog

‘Ik vond het een leerzame cursus, heel praktisch waarmee je met lichtvoetigheid en humor enorm de diepte in (kan) gaat. Ik heb een aantal aspecten gelijk in mijn werk als haptotherapeut toegepast’

Getrud | Haptotherapeut

De drie middagen ACT in Beeld met SIssel waren zeer inspirerend zowel voor mijn eigen persoonlijk ontwikkeling als inspiratie voor mijn therapeutschap.  Prima om dit on line te doen. Lekker in de eigen sfeer en toch verbonden met de ander. Een meerwaarde om elkaars voorbeelden, ideeën en feedback te horen. Dit bracht voor mij verbinding en verdieping. Smaakt naar meer!

Lisette | Systeemtherapeutisch werker & Speltherapeut