Fysiek | Beleef het in Beeld!

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) – Streven naar (nog meer) psychologische flexibiliteit tijdens een tweedaagse training waar jouw persoonlijke reis kan worden voortgezet!

Vanwege COVID-19 worden er voorlopig geen fysieke trainingen meer ingepland. Maak daarom een enthousiaste digitale sprong naar de online ACT- training: Beleef het in Beeld! Klik op de link: https://actinbeeld.com/online-actinbeeld-training/

ACT’ IN HET KORT:

  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven Hayes en is erkend als evidence based therapy.
  • Het is een derde generatie gedragstherapie;
  • ACT bestaat uit zes verschillende vaardigheden (acceptatie, defusie, mindfulness, het zelf, waarden en toegewijd handelen);
  • Iedere vaardigheid heeft als doel: psychologische flexibiliteit;
  • Er wordt veel gebruik gemaakt van metaforen;
  • ACT leert jouw moeilijke gedachten en gevoelens op afstand te observeren;
  • Tijdens het vergroten van je persoonlijke flexibiliteit ga je op weg naar waarden die voor jou belangrijk zijn.
  • ACT = doen en ervaren, hier & nu en met humor.

Ben je nieuwsgierig naar de creatieve wereld binnen ‘Acceptance and Commitment Therapy’ en wil je dit vooral zelf gaan beleven, dan is deze fysieke training ‘Beleef het in Beeld’ echt iets voor jou!

Heb je een ACT basisopleiding afgerond? Ja? geweldig!
Nee, (nog niet)? Geen probleem! Je kan dan alsnog deelnemen wanneer je het (e-)boekje ‘Uit Liefde voor jezelf’ van Gijs Jansen aanschaft en deze leest voordat je de training start, zodat je het e.e.a. goed kan blijven volgen.

WAT KAN IK VERWACHTEN?
Er wordt een tweedaagse ACT training gegeven gericht op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van hulpverleners die zich willen bekwamen in het beeldend werken met ACT gericht op de doelgroep (jong) volwassenen. Er wordt tijdens de training creatief stilgestaan bij de verschillende zuilen van het hexaflex. Deelnemers maken op beeldende wijze kennis met de theorie van ACT met als doel (nog) meer flexibiliteit te creëren binnen het eigen werkveld en met zichzelf. Je wordt aangemoedigd om in de beleving van ACT te stappen door het toepassen van beeldende werkvormen en het gebruik van divers materiaal zoals verf, klei en krijt.

Omdat we met elkaar de verdieping instappen, is er gekozen voor kleine groepjes van max. 8 deelnemers. De deelnemers wisselen tijdens deze tweedaagse training hun ervaringen met elkaar uit. Er wordt ruimte vrijgemaakt voor het vastleggen van eigen reflecties en er wordt een vertaalslag gemaakt naar de eigen praktijk.

Je hoeft voor deze training geen creatief therapeut te zijn en ook geen kunstenaar! Een open nieuwsgierige houding is genoeg. Samen doen = samen groeien!

DOEL VAN DE TRAINING?
1. VERGROTEN VAN BEHANDELMOGELIJKHEDEN
De training biedt je nieuwe behandelmogelijkheden aan voor de doelgroep: (jong) volwassenen d.m.v. het gebruik van beeldend materiaal en het uitvoeren van non-verbale werkvormen.
2. VERBINDING MET JEZELF & DE ANDER
De non-verbale werkvormen nodigen je uit tot self-disclosure, waarbij je meer in verbinding komt met jezelf en beter aansluiting kan vinden met je cliënt.
3. NIEUW PERSPECTIEF
Beeldende interventies zorgen voor verandering van context, waarbij moeilijke gedachten en gevoelens op een andere manier zichtbaar worden en dus anders beleefd. Tijdens het anders beleven krijg je (nieuwe) inzichten in vaardigheden en verandermogelijkheden. Het biedt jou de mogelijkheid om een (meer) flexibele relatie met jezelf op te gaan bouwen.

Gun jij jezelf een tweedaagse training waarbij je een creatieve sprong in het diepe wil gaan maken? Meld je dan aan of mocht je nog ergens vragen over hebben, stuur dan een bericht naar: contact@actinbeeld.com


DATA/TIJD – FYSIEKE TRAINING
Van 10:00 – 17:00 uur | Djoj Centrum, Rotterdam.

STUDIEBELASTING:
De studiebelasting bedraagt 6 uur contacttijd verdeeld over 1 scholingsdag. Totaal: 12 uur contacttijd over 2 scholingsdagen (exclusief thuiswerk).
Totaal thuiswerk: 2 a 4 uur per week / max. 8 uur.

PRIJS:
De kosten voor deelname aan deze training bedragen € 325,- exclusief 21 % BTW & inclusief:
– Toegang tot de training;
– Je ontvangt digitaal een selectie van de training ingezette beeldende werkvormen gericht op het ACT gedachtegoed;
– De deelnemer ontvangt een bewijs van deelname aan het eind van de training.
– Een lunch;
– Koffie en thee.

CERTIFICERING / ACCREDITATIE:
NFG- registerleden: 10 PE-punten
SRVB- registerleden: 17 punten
(Of geaccrediteerde nascholing ook door alle, bij de Register Vaktherapie (kandidaat)geregistreerde, vaktherapeuten kan worden ingevoerd, hangt af van de datum waarop de kandidaatsfase of herregistratiefase voor jou is ingegaan).

AANMELDEN:
Stuur voor deelname een bericht naar: contact@actinbeeld.com